dr. Kelemen Márta fogorvos/

Implantátum

A hiányzó fogak pótlásának modern módszere Megfelelő szakértelemmel és műszerezettséggel, ma már rutineljárásnak számít. Akár teljes fogatlan állcsontot is lehet rögzített híddal rehabilitálni, megfelelő számú implantátummal. Anyaga tiszta ötvözetlen titán, mert ezt az anyagot befogadja a szervezet, körül tudja nőni a csont, és így szinte eggyé válik azzal.

Mikor ajánljuk?

Az implantáció javítja a komfortérzetet,, az életminőséget, de soha nem tud azonos esztétikát és funkciót adni az egészséges saját fogakhoz viszonyítva. Rendelőnkben képzett kollégák végzik el a beavatkozást,a kezelési terv alapján,miután egyeztettek a pácienssel és kezelőorvosával .

Lehetőség van sok esetben a minimal invazív módszer alkalmazására, ami fájdalommentes, és nem kell metszést készíteni, majd összeölteni azt. Így sokkal hamarabb gyógyul a seb, és szinte teljesen fájdalom és duzzanatmentes a műtét utáni időszak.

Az implantátum beültetése után következik a gyógyulási időszak,majd ezt követően bekerülnek a lenyomatot segítő un. lenyomati fejek,amivel elkészítjük a fogtechnika számára a lenyomatot.
Ennek alapján készül el pár nap alatt a megtervezett fogpótlás.,amit szájban rögzítünk.

Az implantátum hosszú távon biztosítja azt a funkciót amit az elvesztett fogak miatt nélkülözni kellett, de ennek feltétele a korrekt műtét és helyes fogpótlás mellett a nagyon alapos tisztítás.és rendszeres ellenőrzésre visszajárás a rendelőbe. Ezért minden implantátummal rendelkező páciens rendszeres ellenőrzésre kell visszajárjon
Csak így garantálható, hogy az implantátumok hosszú ideig bent maradnak,és funkciójukat megtartják.

Gyulladás az implantátum körül:
Szakmai körökben közismert, hogy a két gyulladásos folyamat, a periimplantitis és a parodontopátia,
(„fogínysorvadás”)szinte teljesen azonos okokra vezethető vissza. Mivel egyre több páciens visel implantátumot,ez a probléma már őket is érintheti. Különös tekintettel arra, hogy a fogak nagy többsége ezeknél a pácienseknél szintén a fent említett fogágy betegség miatt veszett el.

Oka a gyulladásnak legfőképpen a rossz szájhigiéné miatt kialakuló lepedék és fogkő, ami a mélybe kúszik, gyulladásos tasakokat képez, aminek következtében a csont fokozatosan leépül.
súlyosbítókörülménynek számít ha a páciens dohányzik,


  9400 Sopron Várkerület 43. 
   0036 99 319 150
  info@kelemen-dent.hu